Stora besparingar vid användning av annan teknologi

Kunden, som producerar kontorsmöbler, behövde laserskärning av stålben för skrivbord. Laserskärning var som utgångspunkt den mest lämpliga processen för framställning av komponenterna eftersom det är en flexibel process. Kundens årsbehov gjorde dock att Hosta Industries kunde se en automatiseringspotential.
 

Genom att investera i ett verktyg för automatstansning kunde kundens alla objekt ingå i samma verktyg. Materialet beställdes hem med de specifika måtten, vilket bidrog till att minska materialspillet till mindre än 5 %. Samtidigt fick man betydligt högre output i processen utan att göra avkall på produktens kvalitet och estetik. Vid användning av automatstansning fick kunden en total besparing på 40 % och en ROI på investeringen på mindre än 12 månader.

Verktygstillverkning

Teknik som en del av vårt DNA

På Hosta Industries är teknisk utveckling en del av vårt DNA, vilket innebär att vi kan garantera våra kunder optimering enligt deras unika krav och behov.
Mantrat “work smarter, not harder” måste genomsyra vårt sätt att arbeta – både när det gäller processer och teknologi.

På Hosta Industries har vi investerat i teknik, automatisering och en bättre maskinpark för att kunna vara din tillverkningspartner. Vi använder den senaste tekniken inom bland annat kantbockning där vi nyttjar Hämmerle-kantpressen, världens bästa maskin för kantbockning inom detta område. Den använder den unika och patenterade trepunktsböjningsmetoden som gör att man i rätt material har en extremt hög noggrannhet för repeterbarhet.

Vi har kompetensen och tekniken för att hjälpa dig att definiera och därefter utföra bästa möjliga produktionsprocess för din produkt.

Läs mer om vår teknik.

Vill du höra mer om hur
vi kan arbeta med din produkt?

+45 20 11 17 99
cm@hosta.dk

Christian Mosevang
Direktør

Eller skicka ett
e-postmeddelande
Christian Mosevang, Direktør - Hosta Industries A/S