En riktig slitvarg går i pension – vår CNC-maskin

En riktig slitvarg går i pension – vår CNC-maskin

När Hosta Industries för tio år sedan investerade i sitt första CNC-bearbetningscenter var det med utgångspunkt i att det skulle vara bra att ha. Och det måste man säga att det har varit. För tio år sedan hade jag aldrig kunnat tro att vi skulle kunna slita ut den här typen av maskiner, men åren gick. Fler bearbetningsmaskiner tillkom, och nu har vi alltså slitit ut den första. Därför tillämpar vi principen om rätt till förtidspensionering, och för första gången i företagets historia tar vi nu farväl av en CNC-maskin. Som tur är har maskinen varit skonsam för personalen, eftersom den har körts av en robot från dag ett. Vi har därför investerat i ett nytt CNC-bearbetningscenter som vi har en tydlig målsättning för – den här maskinen ska också slitas ut.

 

TEAMS-möten: Inget kan stoppa oss – vi är tillgängliga 24/7

Om det är något coronakrisen har lärt oss, så är det att många fysiska möten kan omvandlas till digitala möten. På Hosta Industries använder vi sedan länge Microsofts Teams, så att vi kan bibehålla vår goda kontakt med kunder, samarbetspartners och leverantörer – samtidigt som vi håller nödvändigt avstånd. Om du till exempel behöver extra kapacitet på din monostans kan vi ordna ett digitalt möte där vi går igenom dina produkter. Om du vill veta mer får du gärna kontakta Anders Bo på+45 9828 1677 eller Lars Martin på +45 8177 6222

 

Bara 3 dagars leverans för laserskurna plåtar och rör

På senare tid har vi på Hosta Industries utökat vår plåt- och röravdelning, vilket har fått stor effekt och lett till ännu kortare genomloppstid. Efter en bra period med full drift på våra sju laserskärare samt goda erfarenheter av vårt höglager har de flaskhalsar som vi tidigare upplevde i produktionen nu minimerats. Vi kan därför erbjuda laserskärning med leveranstider på ända ned till 3 arbetsdagar, beroende på materialtyp och ordervolym.

 

Konsolidering och förändrade ägarförhållanden

På Hosta Industries har coronakrisen varit ett gott skäl att genomföra en konsolidering av verksamheten. Ledningen och styrelsen har tagit ett steg närmare driften, och Søren Mosevang har lämnat ägarkretsen. Det var ett stort beslut för bröderna Christian och Søren, som har drivit verksamheten tillsammans i många år, men alla var överens om att det var rätt beslut för företaget och dess fortsatta utveckling och tillväxt. Både kunder, medarbetare och leverantörer har sett positivt på förändringarna, och i dag har Hosta Industries stärkt sin position som en av Danmarks ledande leverantörer till metallindustrin både i Danmark och närliggande länder.

Vi är alltid öppna för nya möjligheter

På Hosta Industries arbetar vi aktivt med begreppet ”Partnership Manufacturing”, vilket innebär att vi är inställda på att vara sparringpartner för din process och din produktdesign. Vi diskuterar gärna ett potentiellt samarbete – både med nya och befintliga kunder samt leverantörer. Tillsammans kan vi optimera hela värdekedjan och förbättra såväl din produkt som ditt resultat. Vi är alltid öppna för möjligheten att lära oss mer om nya områden.

Kontakta oss på+45 9828 1677 för ett förutsättningslöst samtal kring vad vi kan göra för dig.

Ha en fortsatt fin dag!