Laserskärning av rör

Med laserskärning av rör kan hela bearbetningen i form av borrning, sågning, svarvning, fräsning och vinkelskärning utföras automatiskt, exakt och snabbt! Det ger inte bara besparingar och ökad produktion, utan också helt nya konstruktionsmöjligheter.

Laserskärning av rör är en termisk skärprocess med högkvalitativa snitt i alla typer av material från 0,5 till 30 mm godstjocklek. Skärresultatet är imponerande, och det är möjligt att tillverka detaljer med 0,1 mm noggrannhet med skarpa hörn och ett minimum av värmepåverkan. Den fokuserade laserstrålen smälter ett smalt snitt i grundmaterialet, varefter smältan blåses ut av en skärgas, som efterlämnar ett rent snitt utan slaggprodukter. Det är därför möjligt att leverera en hög kantkvalitet som inte nödvändigtvis behöver efterbearbetas.

Tappförband
På Hosta Industries strävar vi efter att erbjuda den bästa servicen till våra kunder. Därför erbjuder vi även utskärningar av positionshjälpmedel som optimerar monteringsprocessen. Det kan till exempel röra sig om utskärning av småhål i rör, och tappar som passar in i dessa småhål. Vi kan alltså hjälpa dig igenom hela processen, från början till slut.

Vill du veta mer om rörlaserskärning är du välkommen att kontakta oss. Så hjälper vi dig hitta rätt lösning för just din produktion.

Fördelarna med laserskärning av rör
Med rörlaserskärning kan hela bearbetningen i form av borrning, sågning, svarvning, fräsning och vinkelskärning utföras automatiskt, exakt och snabbt! Det ger inte bara besparingar och ökad produktion, utan också helt nya konstruktionsmöjligheter. Det är möjligt att optimera monteringsprocessen genom att använda positioneringsanordningar såsom tillfogade tappar och tapphål, och att förebygga monteringsfel med hjälp av programmeringshjälpmedel.

 

Resultat
Fördelarna med rörlaserskärning kan också ses på Hosta Industries resultat i produktionssammanhang, eftersom produktionstiden minskat med hela 46 %. Rörlasern är en av anledningarna till denna förändring som innebär snabbare produktionstider och kortare leveranstider för våra kunder.

 

I samband med laserskärning erbjuder vi också laserskärning av plåt.

Rörlaserskärning av stål

Maskinspecifikation

Hosta Industries har två rörlasrar av typen Trumpf TruLaser Tube 7000. De har följande kapacitet:

Maximal råmateriallängd: 9200 mm
Maximal längd på färdigt arbetsstycke: 6500 mm
Maximal godstjocklek: Stål: 10 mm
Rostfritt: 6 mm
Aluminium: 5 mm
Diameterbegränsning: Runda rör: min Ø12 mm / max Ø256  mm
Fyrkantsrör: min 15 × 15 mm / max 254 mm max diagonalt
Öppna profiler: sidor max 100 mm
Maximal vikt på färdigt arbetsstycke: 36 kg / meter

Bli kontaktad Vi kontaktar dig när du har tid. Skriv dina uppgifter här. Du kan också kontakta oss på telefon +45 98 28 16 77