Nya investeringar ökar kapaciteten

Sommaren är här, men även om semestern närmar sig står det absolut inte stilla hos Hosta Industries. Våra orderböcker är fulla, och vi har massor av spännande nyheter att dela med er.

Ny plåtlaser bidrar med hög precision och effektivitett

Efter sommarsemestern får vi en ny plåtlaser, som ersätter en av våra äldre modeller. Med den nya plåtlasern kan vi öka vår kapacitet betydligt, eftersom den skär cirka 60 procent snabbare än den gamla.

Den nya utrustningen ger oss därmed möjlighet att hantera större mängder plåtdelar med hög precision och effektivitet. Vi har även ökat antalet medarbetare på flera avdelningar, så att vi kan tillgodose marknadens stora efterfrågan.

Vi utökar med två nya rörlasrar

I höst tar vi dessutom två nya rörlasrar i bruk, vilket stärker vår kapacitet inom rörskärning. Med denna nya investering kan vi erbjuda 3D-rörskärning som eliminerar skärsprut i runda rör med hjälp av en särskild sked. De nya rörlasrarna kan hantera rör med en längd på upp till 12 meter och en diameter på upp till 240 mm.

Båda rörlasrarna är fiberlasrar för snabbare skärtider och en lägre ström- och gasförbrukning, vilket aktivt bidrar till vårt arbete för reducerad miljöpåverkan.

Svetsavdelningen flyttar in i nya lokaler

Vår svetsavdelning växer så det knakar och flyttar därför in i nya och större lokaler. Här får våra skickliga svetsare bättre plats och möjlighet att hantera mer omfattande och komplexa projekt. Vi är glada att kunna utnyttja den extra kapaciteten till att leverera ännu bättre lösningar till våra kunder. Om du vill veta mer om hur vi på Hosta Industries kan hjälpa dig med dina framtida projekt är du varmt välkommen att kontakta mig eller någon av mina kollegor. Vi står alltid redo med rådgivningkring våra kompetenser eller en rundtur i vår nya maskinpark. I sommar håller vi stängt vecka 29 och 30, men är på plats igen vecka 31.