Säsongsutjämning på rörlaserskärning

Kunden har redan två rörlasermaskiner, men eftersom de hade sålt mer än förväntat under högsäsong fick de behov av ytterligare kapacitet. Kravet var snabb respons och kapacitet inom större profiler.

För att möta kundens behov skruvade Hosta Industries upp kapaciteten och kunde därmed skapa det nödvändiga utrymmet i förhållande till kundens kapacitetsnivå. Vi mottog kundens skärtider, beräknade utifrån detta ett fast pris och levererade objekten på samma sätt som de själv skulle ha levererat dem internt.

 

 

Resultatet av samarbetet medförde minimalt tidsförbruk för kundens inköpare, och deras produktionsplanerare skickade bara behoven till Hosta Industries i stället för till egen produktion. Kundens egen produktion kunde inte se och känna någon skillnad på objekten som kom från Hosta Industries jämfört med deras egen produktion.

Kapacitet av rörlaserskjæring

Rörlaserskärning

Rörlaserskärning kan automatisera bearbetningen av bland annat borrning, sågning, svarvning och fräsning noggrant och snabbt med stora besparingar och ökad produktion.

Bearbetningar som normalt kräver flera inställningar kan alltså här göras i en enda process.

Tekniken inom rörlaserskärning öppnar också upp möjligheter för att konstruktörer kan tänka på nya sätt, skapa intelligenta konstruktioner och lösa problem som kan överraska även de mest erfarna inom laserskärning.
Det är här möjligt att uppnå en optimering av monteringen genom att använda tillägg, till exempel plugg och plugghål samtidigt som man kan förebygga exempelvis kollektiva fel.

Vi har två effektiva rörlasermaskiner av typen Trumpf TruLaser Tube 7000, som kan skära i runda, kvadratiska, rektangulära och ovala rör. Dessutom kan vi skära i upp till 10 mm tjocklek.

Du kan läsa mycket mer om laserskärning av rör här.

Vill du höra mer om hur
vi kan arbeta med din produkt?

+45 20 11 17 99
cm@hosta.dk

Christian Mosevang
Direktør

Eller skicka ett
e-postmeddelande
Christian Mosevang, Direktør - Hosta Industries A/S