Revolverstansning

Revolverstansning sker vid en CNC-styrd maskin, utrustad med en mängd olika verktyg, vilka alla utför ett specifikt stansuppdrag. På Hosta Industries har vi en TruPunch 5000 från Trumpf, som på grund av sin konstruktion kallas en ”monostans”. Verktygen i revolverstansen är flexibla och kan ställas in så att objekten stansas ut efter de mest komplexa specifikationer.

Revolverstansning är en otroligt effektiv metod för att skära ut objekt av råplåt. Vi har möjlighet att stansa i stål, rostfritt stål och aluminium, och vi kan hantera arbetsytor på upp till 3 070 mm x 1 660 mm med en tjocklek på 1-4 mm.

Vid revolverstansning fastlåses objektens utformning inte i maskinen. Detta innebär att måtten kan ändras fritt utan att det har betydande ekonomiska konsekvenser som med konventionella stansverktyg. Detta beror på att revolverstansen har en materialutnyttjandegrad som inte finns på äldre maskiner.

Revolverstansning är särskilt användbart när objektet redan har bearbetats, till exempel genom prägling, gängning eller något annat sätt.

Revolverstansning erbjuder dessutom många andra fördelar:

  • Hög hastighet och god kvalitet
  • Snabb bearbetningstid vid objekt med många hål
  • Kallbearbetning; minimal värmepåverkan på objektet
  • Sortering sker helt automatiskt
  • Kostnadseffektiv vid stora volymer

Kontakta någon av våra kompetenta medarbetare för att få höra mer. Vi erbjuder gärna rådgivning så att vi genom samarbete kan hitta helt rätt lösning för din produkt.

Undersök också möjligheterna för excenterstansning och automatiserad stansning.

Maskinlista

Vår revolverstans är av typen TruPunch 5000.

Revolverstansen stansar ut objekt av stål, rostfritt stål och aluminium.

Maximal presskraft: 220 kN
Arbetsyta: 3 070 x 1 660 mm
Maximalt antal slag per minut: 1 400 slag per minut
Maximal tjocklek: 4 mm

 

Bli kontaktad

Vi kontaktar dig när du har tid.

Skriv dina uppgifter här.

Du kan också kontakta oss på telefon +45 98 28 16 77