Ytbehandling

Hosta Industries samarbetar med Danmarks ledande aktörer inom ytbehandling. På detta sätt kan vi säkerställa att du får slutprodukten färdig för montering levererad till dig eller paketerad och klar för slutanvändaren.

Vi är en totalleverantör och tar på oss ansvaret för samtliga processer fram till det slutliga resultatet.

Hosta Industries har som helhetsleverantör ett nära samarbete med dig som kund och som tillverkningspartner vill vi redan i utvecklingsfasen ge råd om ytbehandlingen. Vi och våra samarbetspartner arbetar alltid med den senaste tekniken och maskinparken.

Vi har den nödvändiga kompetensen för att hantera logistiken och är därför kvalificerade att anta outsourcade uppdrag.

Så om du har ett objekt som ska ytbehandlas efter avslutad produktion tar vi hand om det. Din process optimeras eftersom vi kan hantera hela processen och du inte behöver fler leverantörer.

Kontakta oss för att få veta hur vi kan hjälpa till att optimera processen och utföra uppdraget.

Hosta Industries A/S samarbetar bland annat med

  • Dansk Overflade Teknik A/S
  • CUBIC-Lak
  • Dan-Color A/S
  • Midtjysk Pulverlakering ApS
  • Industrilakering A/S
  • Midtjydsk Fornikling & Forchromning A/S
  • JAI-O Overfladebehandling A/S

Elektrogalvanisering med efterföljande kromatering/passivering är först och främst ett korrosionsskydd. Elektrogalvanisering används främst för utomhuskonstruktioner bland annat inom byggbranschen, jordbruket, maskinindustrin, fordonsindustrin möbelbranschen och elektronikindustrin.

Läs mer om elektrogalvanisering

Ytbehandling med pulver anses enastående i en mängd olika tillämpningar och som ett konkurrenskraftigt alternativ för objekt där det ställs speciella krav på exempelvis slag- och reptålighet eller korrosionsskydd.

Läs mer om pulverlackering

Förkromning är en ytbehandlingsprocess i vilken metallobjekt får en metallisk ytbeläggning först av nickel och sedan krom. Förkromning ger på detta sätt korrosionsskydd och gör samtidigt ytan blank och dekorativ. Förkromning används bland annat i möbelindustrin och elektronikindustrin.

Läs mer om förkromning

Varmförzinkning är den mest effektiva formen av korrosionsskydd. Varmförzinkat stål kräver inget underhåll och legeringen är så stark att en varmförzinkad stålkonstruktion kan transporteras och hanteras utan att zinken skadas. Varmförzinkning används främst för utomhuskonstruktioner. Den används ofta till beslag, konstruktionsstål, altaner och trappor.

Läs mer om varmförzinkning

Anodisering används vanligtvis till aluminiumobjekt. Anodisering förstärker aluminiumets korrosionsbeständighet och färgäkthet. Anodiseringen öppnar också upp för en mängd infärgnings- och användningsmöjligheter.

Läs mer om anodisering

Bli kontaktad

Vi kontaktar dig när du har tid.

Skriv dina uppgifter här.

Du kan också kontakta oss på telefon +45 98 28 16 77